Για να μήν σχηματίζεται πάγος στο παρμπρίζ,αν αφήνετε στο ύπαιθρο το αυτοκίνητό σας το βράδυ,καλύψτε το με εφημερίδες τις οποίες θα στερεώσετε κάτω απο τους υαλοκαθαριστήρες.
Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.
Η Δυναμη της Τσουκνιδας. α.Βραζουμε σε να μπρικι νερο. Ριχνουμε μεσα δυο, με τρεις μισχους απο τσουκνιδα. Αφηνουμε περιπου ενα τεταρτο της ωρας σκεπασμενο το μπρικι. Πινουμε αφου το στραγγισουμε. β.Για ταλαιπωρημενα μαλια αφου λουστουμε βρεχουμε το ξεφαλι μας με το εκχυλισμα της τσουκνιδας. γ.Για αρθριτιδα τριβουμε ζωντανη την τσουκνιδα στο μερος που ποναει.
Για να ριξουμε το ζαχαρο μπορουμε να φαμε πικραμυγδαλο... (οχι μεγαλη ποσοτητα για να μην εχουμε αλλα προβληματα, ενα παραμερα, αναλογα το ζαχαρο) Υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το καρότο, ώμό ή βραστό, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε καροτένια και φυτικές ίνες, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συμπαρασύρει μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές, εμποδίζοντας έτσι την απορρόφηση της από τον οργανισμό. Ακόμα σε μια πρόσφατη έρευνα, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 200 γραμμάρια ωμό καρότο επί τρεις εδομάδες έριξαν τη χοληστερίνη τους κατά 11%. Αν λοιπόν, έχετε πρόβλημα χοληστεριναιμίας, τρώτε καθημερινά όσο περισσότερα καρότα μπορείτε.
Για να αποφυγουμε την αυξηση της χοληστερινης οταν τρωμε αυγο (ο κροκος του αυγου ανεβαζει την χοληστερινη) μπορουμε μαζι με το αυγο να φαμε και ενα μπολακι μαυροματικα φασολια... τα φασολια γενικα αλλα κυριως τα μαυροματικα εχουν μια πρωτεϊνη η οποια παει και "εγκλωβιζει" την κακη χοληστερινη και την αποβαλει αργοτερα ο οργανισμος με τα κοπρανα.
Σε ένα μπουκάλι του ενός λίτρου βάζουμε νερό και 30 γραμ. μαστίχα Χιου το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 μέρες και μετά κάθε πρωί βάζουμε σε ένα ποτηρι απο το νέρο αυτό και το πίνουμε. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε το μπουκάλι και το ξανα βάζουμε στο ψυγείο. Την άλλη μερα το ίδιο και ξανά και ξανά. Μετά από δέκα μέρες αλλάζουμε το νερό και βάζουμε καινούργια μαστίχα. Βοηθάει και στο ζάχαρο και τη χοληστερίνη.
Φτιάξε το δικό σου στοματικό διάλυμα από εκχύλισμα μέντας και χαμομηλιού που χαρίζει δροσερή ανάσα και είναι πολύ φτηνότερο από τα διαλύματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Ακμη :Ένα από τα καλύτερα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή είναι η ντομάτα. Πλύνετε καλά μια ώριμη ντομάτα, κόψτε τη σε φέτες και απλώστε τη για 15 λεπτά σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο. Μετά, πλύντε το πρόσωπο σας με ένα φυσικό σαπούνι που έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε. Η αντισηπτική δράση της ντομάτας θα βοηθήσει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος. Η μικροβιοκτόνος δράση της θα εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων, ενώ οι βιταμίνες θα επισπεύσουν την ίαση και η δροσιστική της υφή θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φουντώματος.
Η μέντα είναι γνωστή στον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια για τη μεγάλη γκάμα θεραπευτικών ιδιοτήτων που διαθέτει και για την αποτελεσματικότητα της. Ανάμεσα στις σημαντικότερες είναι η αναλγητική, αντιφλεμονώδης και αντισηπτική της δράση. Αν θέλετε να κατευνάσετε τον πόνο που σας προκαλούν οι ρευματισμοί ή τα αρθριτικά, δοκιμάστε τα καταπλάσματα από φύλλα φρέσκιας μέντας. Θα τα βάλετε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και θα τα αφήσετε μέχρι να πάρουν μιια βράση. Στη συνέχεια, θα τα σουρώσετε και θα τα βάλετε σε μια γάζα, που θα τοποθετήσετε γυρω ή πάνω στην πονεμένη περιοχή για 15-20 λεπτά.
Δεντρολίβανο για το συκώτι Το δεντρολίβανο είναι πολύτιμο φάρμακο για τη δυσφορία, τη διάρροια και τους εμετούς που αποδίδονται σε κόπωση του συκωτιού και της χολής, αλλά και για τις ημέρες που το παρακάνατε με το αλκοόλ και το φαγητό. Κόβτε 50γρ. ανθισμένου φυτού, το ρίχνετε σε 1 λίτρο βραστό νερό και το αφήνετε να μείνει για 10 λεπτά. Θα πίνετε ένα φλιτζάνι έγχυμα έπειτα από κάθε γεύμα για όσες μέρες νιώθετε ενόχληση. Για τον υπόλοιπο χρόνο, μπορείτε να αποξηράνετε μια ποσότητα ανθισμένου δεντρολίβανου και να χρησιμοποιείτε κάθε φορά 30γρ. για 1 λίτρο νερό.
Αγκινάρα για αποτοξίνωση Η αγκινάρα συγκαταλέγεται στα φυτά που χρησιμοποιούνται ως ροφήματα. Βοηθά ιδιαίτερα όσους θέλουν να αποτοξινωθούν, αλλά και να αντιμετωπίσουν τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, η αγκινάρα καθαρίζει το συκώτι και το έντερο, γι αυτό και μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο των λιπιδίων του αίματος. Ρίχνετε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό 1 κουταλιά φύλλα αγκινάρας, για 10 λεπτά. Πίνετε 3 φλιτζάνια την ημέρα, 20 λεπτά πριν το φαγητό, για 7-10 ημέρες.
Μπορείτε να ζεστάνετε ένα ποτηράκι κρασί και να ρίξετε μέσα μαύρο πιπέρι και κανέλα. Tο ρόφημα αυτό θα σας βοηθήσει και θα καταπραϋνει τον βήχα.
Για το κρυολόγημα και τον βήχα μπορείτε να φτιάξετε κι ένα ρόφημα με αποξηραμένη ρίγανη. Pίχνετε μία πρέζα ρίγανη σε ένα φλιτζάνι νερό και το βράζετε για λίγα λεπτά.
Τα βρεγμένα παπούτσια σας γεμίστε τα με τσαλακωμένα χαρτιά ή βάλτε τα σε καλαπόδια και αφήστε τα να στεγνώσουν μακριά απο πηγές θερμότητας,καθώς και απο τον ήλιο.
Λύνονται εύκολα τα κορδόνια των αθλητικών παπουτσιών σας;Πρίν τα δέσετε κόμπο,μουσκέψτε τα ελαφρά.
Να περνάτε συχνά τα δερμάτινα παπούτσια σας με στιλβωτικό σε κρέμα,άν θέλετε να καθαρίσουν και να μαλακώσει το δέρμα. -Με υγρό στιλβωτικό,άν θέλετε να κρύψετε τις γρατζουνιές και τους λεκέδες. -Με κερί,άν θέλετε να γυαλίζουν.
Περνάτε τακτικά τα έπιπλά με λανολίνη η βαζελίνη και τρίβετε τα ελαφρά με μάλλινο πανί.Ξαναγίνονται σαν καινούρια αν τα περάσετε ελαφρά με ασπράδι αυγού χτυπημένο μαρέγκα.Για το μαύρο δέρμα προσθέστε λίγη καπνιά.Αφαιρείτε τους λεκέδες απο λίπος με χλιαρή σαπουνάδα,οπου έχετε προσθέσει λίγη αμμωνία.
Φρεσκάρετε τα δερμάτινα έπιπλα περνώντας τα με ενα μείγμα απο 120γρ.νέφτι,50γρ. Κίτρινο κερί και σαπούνι πράσινο,διαλυμένο σε αποσταγμένο νερό.Αν έχετε η μπορείτε να βρείτε προσθέστε μερικές φλούδες καρυδιάς.
Είναι τα ξύλινα πατώματα θολά;Πλύντε τα πρώτα με κρύο νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.Μετά απλώστε λινέλαιο και εσάνς απο νέφτι ανακατεμένα και τρίψτε τα δυνατά με ενα μαλακό πανί.Θα λάμψουν σάν καθρέφτες.
Τα ντουλάπια που είναι επενδεδυμένα με πλαστικό τα καθαρίζετε με χλιαρή σαπουνάδα και σφουγγάρι.Ξεπλένετε και στεγνώνετε με δέρμα.Τα ξύλινα τα καθαρίζετε με ελαφρά υγρό πανί.Τα αφήνετε μισάνοιχτα μέχρι να εξατμιστεί εντελώς η υγρασία,γιατί αλλιώς παίρνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας.
Για σκοροκτόνο στις ντουλάπες σας τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι πράσινο σαπούνι.Ο σκόρος θα σας...αποχαιρετήσει.
Αν δυσκολεύεστε να ανοιγοκλείσετε κάποιο συρτάρι,περάστε το με λίγο κερί.Θα δείτε οτι θα γλιστράει πιό εύκολα.
Οι σφήκες συχνά φτιάχνουν τις φωλιές τους ανάμεσα στα τούβλα και στις πέτρες και αν δεν τις εμποδίσετε,μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στους τοίχους του σπιτιού σας.Αν εντοπίσετε μια σφηκοφωλιά,φορέστε τα κατάλληλα ρούχα,προστατέψτε το πρόσωπο και τα χέρια σας,εφοδιαστείτε με ενα καλό εντομοκτόνο και ψεκάστε αρκετά μεσα στη φωλιά.Προτιμήστε τις βραδυνές ώρες,που οι σφήκες είναι λιγότερο επιθετικές και βρίσκονται σίγουρα στη φωλιά τους.Σε δύο μέρες δεν θα υπάρχει ίχνος.Μόλις τις εξολοθρεύσετε,με ενα μυτερό μαχαίρι θα σκάψετε γύρω απο τη φωλιά και άν είναι δυνατόν θα την αφαιρέσετε ολόκληρη.Θα τη βάλετε σε μια σακούλα και θα την κάψετε.Φροντίστε να κλείσετε το συντομότερο την τρύπα και όλες τις χαραμάδες που μπορεί να υπάρχουν στους τοίχους.Οι σφήκες δέν ξαναφτιάχνουν φωλιά στο ίδιο σημείο.
Για τους λεκέδες απο αίμα βάλτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το ρούχο να μουλιάσει σε κρύο αλατόνερο και αλλάξτε το νερό μέχρι να γίνει διαυγές.
Πρώτα καθαρίζετε τους μεντεσέδες,έπειτα τις χειρολαβές και τέλος την επιφάνειά τους ανάλογα με το είδος τους.Αν η πόρτα τρίζει,αλείψτε τους μεντεσέδες με λίγο πετρέλαιο η λάδι μηχανής με τη βοήθεια ενός μικρού ταμπόν απο βαμβάκι που θα τυλίξετε στην άκρη μιας οδοντογλυφίδας.Αναιγοκλείστε δυο τρεις φορες την πόρτα,για να απλωθεί καλά το λάδι.
Οι λακαρισμένες πόρτες γυαλίζουν άν τις πλύνετε με σφουγγάρι βρεγμένο και βουτηγμένο σε λεπτότατη σκόνη απο ελαφρόπετρα.Ξεπλένετε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε καθαρό νερό και στεγνώνετε με δέρμα.Εάν υπάρχουν λεκέδες,αφαιρούνται με ψίχα ψωμιού και γομολάστιχα.
Αν υπάρχουν λεκέδες στο ύφασμα του αμπαζούρ,περάστε το με λίγο πράσινο σαπούνι και ξεπλύνετε.Αν είναι χάρτινο,σβήστε το λεκέ με λίγη ψίχα ψωμιού ή γομολάστιχα(την κλασσική κόκκινη και πράσινη).
Οι πόρτες με επένδυση ξύλου έχουν δαχτυλιές;Περάστε τες με ενα πανί βουτηγμένο σε υγρό κερί.
Το ντούς πρέπει να το καθαρίζετε συχνά:Ξεβιδώστε το και αφήστε το να μουλιάσει μερικές ώρες μέσα σε μια λεκάνη με νερό και καυτό ξίδι(1 μέρος νερό,2 ξίδι).Τρίψτε το με μια βούρτσα με σκληρές τρίχες,για να φύγουν όλα τα ασβεστοειδή υπολείμματα που αφήνει το νερό.
Για να καθαρίσετε τους αντιαισθητικούς επίμονους λεκέδες που αφήνουν στα πλακάκια και τα είδη υγιεινής τα σαπούνια και το νερό,χρησιμοποιήστε στάχτη απο το τζάκι.Τρίψτε καλά τους λεκέδες και μετά ξεβγάλτε και σκουπίστε προσεκτικά τις επιφάνειες.
Εαν εχει λερωθεί το χαλί απο μικρά ζώα,ρίξτε ενα μπουκάλι σόδα (κουτακι που πίνουμε) και τρίψτε καλά.
Για να εχει ωραίο άρωμα η άμμος που χρησιμοποιούν τα κατοικίδια ζωάκια σας για τις ανάγκες τους,ρίξτε λίγο αρωματισμένο ταλκ και ανακατέψτε τη.
Χρησιμοποιήστε λαμπτήρες φθορισμού ή λάμπες οικονομίας αντί για κοινούς λαμπτήρες και θα έχετε μικρότερη κατανάλωση ρεύματος,περίπου κατα το 1/4 αλλα και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα.
Για να καθαρίσετε λαστιχένια είδη(το χαλάκι του μπάνιου,γάντια,παιχνίδια),πλύντε τα πρώτα με νερό και σαπούνι.Προσθέστε στο τελευταίο ξέπλυμα μερικές σταγόνες γλυκερίνη.Γίνονται πεντακάθαρα.
Για να καθαρίσετε το ποτηράκι που βάζετε μέσα τις οδοντόβουρτσες,φτιάξτε ένα μείγμα απο ξίδι και αλάτι και αφήστε το για 1 ώρα περίπου.Μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό οπου έχετε στάξει λίγεςς σταγόνες οξυζενέ.
Σκουριά στα είδη υγιεινής:Συνήθως εμφανίζεται γύρω απο τις βρύσες ή σε σημεία που έρχονται σε επαφή με μέταλλα.Θα περάσετε το λεκέ με χυμό λεμονιού.θα τον αφήσετε για 2 λεπτά και μετά θα τον ξεπλύνετε καλά.
Φαρμακείο:Το καθαρίζετε με σαπουνάδα που περιέχει λίγες σταγόνες αμμωνία.Οταν καθαρίζετε το φαρμακείο,πετάτε τα φάρμακα που η προθεσμία τους εχει λήξει.Κρατάτε το ντουλάπι του φαρμακείου πάντα κλειδωμένο,μακριά απο τα παιδιά και πηγές θερμότητας.
Σας στενεύουν τα παπούτσια σας;Βουτήξτε ενα κομμάτι βαμβάκι σε οινόπνευμα και περάστε το σημείο του δέρματος που σας ενοχλεί στο εσωτερικό του παπουτσιού.Φορέστε το παπούτσι και κάντε μερικές βόλτες.
Στα λερωμένα δερμάτινα θα πλύνετε αναγκαστικά όλη την επιφάνεια,για να μήν δημιουργηθούν λεκέδες με ενα σφουγγάρι βουτηγμένο σε διάλυμα νερού και ξιδιού.
Η υγρασία είναι ο χειρότερος εχθρός των γουναρικών.Αν βραχεί η γούνα σας τινάξτε τη καλά και αφήστε τη να στεγνώσει σε χώρο που αερίζεται καλά.Ποτέ μην την αερίσετε στο ύπαιθρο,κοντά σε σώμα θερμότητας και μήν χρησιμοποιήτε σεσουάρ μαλλιών.
Σε 1 ποτήρι νερό βράζουμε 20 γραμ. κυδωνιάς και αφού κρυώσει ρίχνουμε ζάχαρι και το πίνουμε πριν από τον ύπνο.
Ρίχνουμε σε καυτό νερό πέταλα κόκκινα από παπαρούνα για 10 λεπτά. Πίνουμε το ζουμί με ζάχαρι.
Για λεκέδες απο κόκκινο κρασί στάξτε 1-2 σταγόνες τσίπουρο ή τσικουδιά πάνω στο λεκέ και αφήστε το να στεγνώσει.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άσπρο κρασί.
Καταπολεμήστε την αυπνία με 1 ποτήρι ζεστό γάλα με μέλι.
Οταν έχουμε αυπνίες τρώμε κρεμμύδια νωπά ή βρασμένα.
3 φλυτζάνια νερό ζεστό, 1 κουταλάκι μελισσόχορτο, 1 κουταλάκι γεράνια, 1 κουταλάκι αρμπαρόριζα, ένα ξυλαράκι γλυκόριζα. Τα βάζουμε σε ένα βάζο και πίνομε 1 φλιτζανάκι του καφέ μισή ώρα κάθε μεσημέρι πριν από το φαγητό.
Ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι πασπαλίστε το με ζάχαρι και αφήστε το σ’ ένα δοχείο με νερό όλη την νύχτα. Το πρωί μόλις ξυπνήσετε πιέστε το ζουμί αργά-αργά.
Άλλο ένα σιρόπι για βήχα. 1 κρόκο αυγού, 1 κουτάλι μέλι, 1 κουτάλι ζάχαρι λίγο βιτάμ, λίγο κακάο. Τα χτυπάμε όλα καλά και τα ρίχνουμε σε καυτό γάλα. Το πίνουμε λίγο, λίγο.
Για να μή χάσουν τη φόρμα τους οι ψηλές μπότες σας,Τυλίξτε μερικές εφημερίδες ρολό,δέστε τες όλες μαζί με μια κορδέλα και βάλτε τες μέσα στις μπότες.
Διαλύετε 2 μέρη νερό και 1 μέρος χυμό λεμονιού.Βρέχετε ενα μαλακό πανί και τα περνάτε.Επειτα τα περνάτε με ενα πανί βρεγμένο σε νερό και τέλος τα σκουπίζετε καλά με στεγνό πανί.