Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012
Καθαρίστε εύκολα τα τζάμια
Πλένετε τα παράθυρα με σφουγγάρι και σαπουνάδα ή νερό και σόδα.Ξεπλένετε καλά.Περνάτε τα βαμμένα παραθυρόφυλλα μια φορά το χρόνο με ενα ειδικό βερνίκι που θα βρείτε στα χρωματοπωλεία.Τα τζάμια μπορείτε να τα καθαρίσετε με εφημερίδες βρεγμένες η λινό πανί βουτυγμένο σε νερό και ξίδι.Αν τα τζάμια είναι στερεωμένα με στόκο,ελεγξτε μήπως χρειάζεται καποια επισκευή.Περνάτε το στόκο με πανί βουτηγμένο σε λινέλαιο που έχετε προηγουμένως ζεστάνει σε μπέν μαρί.
Τα «διαμαντέ» τζάμια στις εσωτερικές πόρτες καθαρίζονται με σφουγγάρι βουτηγμένο σε οινόπνευμα.
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012
Για πέτρινες και μαρμάρινες επιφάνειες
Εάν θέλετε να καθαρίσετε τα πέτρινα ή μαρμάρινα καναπεδάκια,πεζούλια ή σκάλες,θα βάλετε σε ενα μεγάλο κουβά ζεστό νερό και θα ρίξετε 400γρ. Τριμμένο πράσινο σαπούνι και 1 ποτήρι του νερού υγρή αμμωνία.Με το διάλυμα αυτό και με μια σκληρή βούρτσα θα τρίψετε καλά τις επιφάνειες και αφού φύγουν οι κιτρινίλες και οι λεκέδες,θα ξεπλύνετε με άφθονο νερό.Το ίδιο θα γίνει και με τα μάρμαρα στο τζάκι.
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012
Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012
Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012
Αμεση ανακούφιση απο τα εγκαύματα
Η συνταγή αυτή είναι για διάφορα εγκαύματα π.χ (από φλόγα, βραστό νερό, λάδι, ηλεκτρικό σίδερο, φούρνο, κατσαρόλα, κ.α.) έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα από γενιά σε γενιά και τα αποτελέσματα σε όσους την έχουν εφαρμόσει είναι θεαματικά. Μετά το κάψιμο είτε έχει γίνει φουσκάλα είτε όχι αλλά υπάρχει πόνος και τσούξιμο πολύ για να έχουμε άμεση ανακούφιση ρίχνουμε επάνω στην καμένη περιοχή το γνωστό σε όλους μας λαδάκι ( Ελαιόλαδο ) με όποιο τρόπο θέλουμε ή βουτάμε το καμένο σημείο, σε ένα ποτήρι ή ένα πιάτο με λάδι. Αμέσως μετά ρίχνουμε στην λαδωμένη καμένη περιοχή άφθονο μαγειρικό αλάτι, το οποίο φυσικά θα κολλήσει ή θα συγκρατηθεί στο δέρμα λόγω του λαδιού. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο ,το καμένο σημείο αρχίζει να δροσίζεται και αρχίζει η ανακούφιση. Μετά από λίγη ώρα ( περίπου μισή ) αρχίζει να επέρχεται η πλήρη ίαση σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει μετά το παραμικρό τσούξιμο. Η εξήγηση είναι απλή .Υποδόρια λόγω του εγκαύματος συγκεντρώνεται υγρό ( Για αυτό δημιουργείται η φουσκάλα από το έγκαυμα ) Με το λάδι μαλακώνει το δέρμα και επιτρέπει στο αλάτι να απορροφήσει το υγρό που μας δημιουργεί τον πόνο χωρίς φυσικά να έρθει σε επαφή το αλάτι με την πληγή στο ελάχιστο γιατί το τραύμα είναι κάτω από το δέρμα. Αμέσως δε θα διαπιστώσετε ότι και αν είχε γίνει φουσκάλα θα αρχίσει να υποχωρεί και να εξαφανίζετε. (Πολλοί από εμάς συνηθίζουμε να τρυπάμε την φουσκαλίτσα για να βγεί το υγρό αλλά αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί να επιφέρει μολύνσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα ). [Εννοείτε ότι για έγκαυμα μεγάλου βαθμού που έχει καεί και η σάρκα και υπάρχει ανοιχτή πληγή χρειάζεται επειγόντως Ιατρική επέμβαση]
Για τον πονόλαιμο και τον βήχα #2
Kαθαρίζετε δύο σκελίδες σκόρδο και τις βάζετε σε μια κούπα με νερό και τις αφήνετε για πέντε λεπτά. Bγάζετε το σκόρδο και προσθέτετε μία κουταλιά μέλι και τον χυμό ενός λεμονιού. Στη συνέχεια το πίνετε αργά αργά. Mπορεί να σας ενοχλήσει η μυρωδιά του σκόρδου, αλλά θα σας μαλακώσει τον λαιμό και τον βήχα.
Για την κούραση
Αλόη, αν είστε κατάκοποι Η αλόη ή αθάνατος είναι το βότανο που έδινε ο Μ. Αλέξανδρος στους πολεμιστές του για να ανανεώνει και να ενισχύει τα αποθέματα των δυνάμεων τους. Είναι το κατάλληλο βότανο για να ενισχύσει την αντοχή του οργανσμού, να καθαρίσει το έντερο και να ομορφύνει το δέρμα. Πίνετε το χυμό της αλόης αραιωμένο σε λίγο νερό ή σκέτο 3 φορές την ημέρα, πριν το φαγητό.
Στάχτη για λίπασμα
Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
Για τρυφερό και ζουμερό κρέας
Για να είναι πιο τρυφερό και ζουμερό το χοιρινό ή το μοσχαρίσιο κρέας που κάνουμε ψητό στο φούρνο ή στη σχάρα και για να ψηθεί λίγο πιο γρήγορα, χρησιμοποιούμε το εξής κόλπο:
Γεμίζουμε με το χυμό ενός πορτοκαλιού μια σύριγγα (απ' αυτές για ενέσεις) και κάνουμε "ενέσεις" με το χυμό σε διάφορα σημεία του ωμού κρέατος. Αφήνουμε το κρέας για μια ώρα και μετά το ψήνουμε.
Για τέλεια και πεντανόστιμα ζυμαρικά
Για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά κατά το βράσιμο, ρίχνουμε 1 κ.σ. λάδι στην κατσαρόλα που βράζουν.
- Κατά το σερβίρισμα καλό είναι να τα περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. από το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Εάν ετοιμάζουμε για τα ζυμαρικά μας, σάλτσα που χρειάζεται να βάλουμε νερό, τότε χρησιμοποιούμε από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)