Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πώς χρησιμοποιούμε τη μαγιά στη μαγειρική

Η φρέσκια μαγιά της μπύρας είναι ιδιαίτερα ευπαθής. Καταλαβαίνουμε εάν έχει αλλοιωθεί από τις κηλίδες διαφορετικού χρώματος που υπάρχουν στην επιφάνειά της, από τα έντονα και ανομοιόμορφα σκασίματα αλλά και από την οσμή της, γιατί όταν αλλοιώνεται έχει έντονα δυσάρεστη οσμή.
- Για να τονίσουμε τη δράση της, προσθέτουμε λίγη ζάχαρη στο νερό που θα την διαλύσουμε.



- Προσέχουμε πολύ την ποσότητα του αλατιού που θα προσθέσουμε γιατί αναστέλλει τη δράση της.
- Το νερό στο οποίο θα διαλύσουμε τη μαγιά δεν πρέπει να είναι ούτε κρύο αλλά ούτε και πολύ ζεστό. Πρέπει να είναι χλιαρό, γύρω στους 25-30 βαθμούς Κελσίου δηλαδή να έχει τη θερμοκρασία του χεριού μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου