Αν έχει γίνει το κοκκινιστό ή το λεμονάτο αλλά η σάλτσα δεν έχει
δέσει, κάνουμε το εξής απλό για να αποφύγουμε να τη δέσουμε με κορν φλάουρ, που «θαμπώνει» τη γεύση του φαγητού και του προσθέτει άσκοπες θερμίδες: σουρώνουμε το κρέας και βράζουμε το ζουμί σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Επίσης, αν στο φαγητό έχουμε βάλει κρεμμύδι, πράσο, καρότο, σέλερι ή άλλα λαχανικά, μπορούμε να λιώσουμε μια ποσότητα από αυτά μαζί με ζουμί από την κατσαρόλα και να βάλουμε τον πολτό στο φαγητό. Η προσθήκη αυτή θα βοηθήσει τη σάλτσα να αποκτήσει πυκνόρρευστη υφή.
δέσει, κάνουμε το εξής απλό για να αποφύγουμε να τη δέσουμε με κορν φλάουρ, που «θαμπώνει» τη γεύση του φαγητού και του προσθέτει άσκοπες θερμίδες: σουρώνουμε το κρέας και βράζουμε το ζουμί σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει. Επίσης, αν στο φαγητό έχουμε βάλει κρεμμύδι, πράσο, καρότο, σέλερι ή άλλα λαχανικά, μπορούμε να λιώσουμε μια ποσότητα από αυτά μαζί με ζουμί από την κατσαρόλα και να βάλουμε τον πολτό στο φαγητό. Η προσθήκη αυτή θα βοηθήσει τη σάλτσα να αποκτήσει πυκνόρρευστη υφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου