Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Για να μη ξεφλουδίζουν τα όσπρια


Επειδή όλα σχεδόν τα όσπρια θέλουν σούρωμα από το πρώτο νερό, εάν τα σουρώσεις όπως είναι καυτά από τη βράση δημιουργείται υπερβολική εξάτμιση, στεγνώνουν όταν μείνουν χωρίς νερό 
και με τη διαφορά θερμοκρασίας αρχίζουν να σκάνε και να ξεφλουδίζουν.
Ο σωστός τρόπος, λοιπόν, που πρέπει να ακολουθήσεις είναι ο εξής:
- Μετά τον πρώτο βρασμό τους βάζεις την κατσαρόλα -έτσι όπως είναι καυτή- κάτω από τη βρύση και τη γεμίζεις νερό.
- Στη συνέχεια, αδειάζεις το μισό νερό ώστε να μη μείνουν τα όσπρια στεγνά, την ξαναγεμίζετε με νερό και αφήνετε τα όσπρια να χλιάνουν για 1-2 λεπτά.
- Τέλος, τα σουρώνεις και συνεχίζεις το μαγείρεμα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μην ξεχνάς, λοιπόν, το σωστό σούρωμα παίζει καθοριστικό ρόλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου