Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πικάντικα φιλέτα ψαριού με τις σωστές μαρινάδες


Για να γίνουν πιο πικάντικα και πιο νόστιμα τα λιπαρά φιλέτα ψαριού που θα ψήσεις στη σχάρα πρέπει να τα μαρινάρεις καλά!
Μια πολύ ωραία μαρινάδα που ταιριάζει στα περισσότερα φιλέτα ψαριού, ακόμη και στο σολομό, είναι το μείγμα από λαδολέμονο, σκόρδο και πιπέρι - λευκό ή μαύρο κατά προτίμηση.
Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις μια πιο λιπαρή μαρινάδα όπως βούτηρο, μουστάρδα και θυμάρι.
Προσοχή: Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα πρέπει να αφήσεις τα φιλετάκια τουλάχιστον για 1,5 με 2 ώρες μέσα στην μαρινάδα. Μόνο έτσι θα πάρει το ψάρι όλο το άρωμα και τη γεύση των μπαχαρικών.
Μικρά tips για φιλέτο σολομού
- Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο καπνιστός σολομός δεν πρέπει να μαγειρευτεί διότι αλλοιώνετε η γεύση του και χαλάει
- Ο φρέσκος σολομός διατηρείται μία με δύο μέρες στο ψυγείο ή καλά συσκευασμένος στην 
κατάψυξη για 4 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου